CHP ve DARBE

CHP mv.Özgür Özel ve CHP Istanbul il başkanı Canan KAFTANCIOĞLU en son açıklamaları ile siyaset dünyası yeniden alevlendi.Şimdi Özgür ÖZEL ile canan KAFTANCIOĞLU'un dediklerini irdelemeden  önce şunu peşin peşin belirteyim; malesef ülkemizde muhalefet gruplarının içinde darbe yanlısı, hükümet gitsinde gerekirse memleket yansın,darbe olsun ,ekonomik kriz çıksın!! Diye düşünen aklını ve izanını kaybetmiş sayıları az da olsa bir grup var.Allah bunlara akıl fikir versin.
Şimdi gelelim özgür ÖZEL in dediklerine ÖZEL "saray rejimi yıkılacak" diye bir açıklama yaptı Bu sözlerden darbe çığırtkanlığı çıkartmak akla mantığa pek uymuyor, uyduranlarda nasıl uyduruyor anlamış değilim. Çünkü sadece Özgür ÖZEL değil tüm muhalefet yıllardır zaten saray rejimi diyor tek adam rejimi diyor ve buna benzer bir sürü argüman kullanıyor.Yani Özgür ÖZEL bu kelimeleri sadece kendisi kullanmadı yada ilk kez kullanılan kelimeler değil ki bunlar. Bu sözleri ister düz oku ister tersten oku istersen dik çevir öyle oku burdan darbe yapılmak isteniyor diye bir anlam çıkması mümkün değildir.
Gelelim İstanbul il başkanı Canan KAFTANCIOĞLU'na o da halk tv de ki açıklamasında "hükümet ya erken bir seçimle gidecek yada başka bişeyle " dedi! 
Bu sözcükler ilk okunduğunda akla hükümeti seçim dışında devirmek istediği anlaşılıyor. Canan KAFTANCIOĞLU daha sonraki açıklamasında her ne kadar ben normal zamanda yapılacak olan seçimi  kastettim dese de açıklaması pek tatmin edici olmadı. Zaten takılmamız gereken yer burası değil 
Esas sorulması gereken asıl ve muhim  sorular ;

CHP nasıl darbe yapacak?
CHP ne ile darbe yapacak?
Bir grubun darbe yapabilmesi için en etkili 2 yol vardır;biri askeri darbe diğeri ise 17 25  aralıkta yapılan yargı darbesi gibi birşey yapması lazım .
Yukarda da bahsettiğim gibi malesef ülkemizde darbe zihniyetine sahip hastalıklı yapılar var ama CHP nin darbe yapabileceği akla mantığa hayatın olağan akışına çok ters.
Çünkü eskiden CHP nin ordu içinde ağırlığı vardı doğru (tabi bu darbe yaptırma gücüne sahip olduğu anlamına gelmez) lakin şuan o ağırlık 0 dır.E chp nin yargı yolu ile darbe yapacağına inanmak akıl işi değil e geriye chp nin darbe yaptıracağı araç kalmadı,kaldi ki hükümetin chp yi darbe ile suçlaması ordumuzu da yargımızıda zor duruma sokuyor .  Kimse bunun farkında değil.Eğer hükümet chp nin darbe yaptıracağına inanıyorsa kendisinide sorgulaması gerekmez mi? Çünkü 18 yıldır tek başına yönetimin sonunda rakip partinin orduyu kontrol etmesi büyük bir başarısızlık olarak adledilmez mi? 
Tabi bu konunun bu kadar kamuoyunu işgal etmesinde chp nin suçu yok değil. Çünkü her zamanki gibi eleştirilere zamanında ve tatmin edici cevaplar vermiyor yada veremiyor!!.Chp çıkıp biz nasıl ve kiminle darbe yapacağız kardeşim hele bize anlatın demiyor e buda haliyle konuyu dallandiriyor budaklandırıyor.
CHP nin bu ve bu tarz eleştirilere zamanında, etkili ve tatmin edici cevaplar vermediği sürece malesef bu tarz konulara biz vatandaşlar sürekli muhattap olmak zorunda kalacağız...

Yorumlar

  1. CHP'nin işgalçilerden kurtulması gerek önce. Şu anki vatan haini iktidardakilerden farkı yok. Aynı yerden yönetiliyorlar. CHP iktidar olsa bile, dip dalga hareket ile CHP halkın eline geçmeden hiçbir şey düzelmez ülkede.

    YanıtlaSil
  2. Tabi buda farklı bir bakış açısı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corona ile Batı'nın İmtihanı

HDP ve İŞBİRLİKÇİLERİ