HDP ve İŞBİRLİKÇİLERİ

Bu kez CHP HDP kirli ilişkilerini irdelemeyeceğiz zaten bu ikilinin irdelenecek durumları kalmadı. Ortaklıklarında da ayyukaya çıkmayan bişey kalmadı CHP ve HDP önceden birbirlerine yaklaşmadan sevgi pıtırcıklarını gönderirlerdi . Şimdi artık kol kola aşk yaşıyorlar . En son yapılan yerel seçimlerde de yasak aşkları tescillenmiş oldu. Daha önce CHP kanadı bu yasak aşkı gizliyor sorulduğunda da inkar ediyordu. Şimdilerde CHP bu konuyu o kadar içselleştirmiş ki bu yönde gelen tüm eleştirmeleri umursamıyor bile Onun için bu konuyu artık konuşmanın pek bir anlamını yok.. esas konumuz;

  Geçen haftalarda İYİ partinin müdiresi katıldığı bir televizyon programında sunucu kendisine 'HDP yi nereye konumlandırıyorsunuz' diye sorunca o da süpriz bir şekilde 'PKK nın yanına' deyiverdi akabinde yine HDP yi PKK nın uzantısıdır falan diye açıklamalarına devam etti.Biz daha İYİ partinin müdiresinin açıklamalarına şaşırırken( çünkü ilk kez böyle bir açıklama geldi) HDP 'li Sırrı Süreyya ÖNDER İP partisi için " Dün bize aracı gönderenler bugün bize koordinat veremez " demesi üzerine siyaset dünyası yeniden alevlendi .Şimdi herkes İP partisinin neden böyle bir açıklama yaptığını anlamaya çalışıyor .
 Bana göre İP in bu açıklamayı yapmasının 2 sebebi olabilir..

 1) Artık üzerinde ağır bir yük olan HDP eleştirilerine bir son vermek ve partiden bu sebeple kopuşları engellemek ( bana göre bu zayıf bir ihtimal)
2) AK partinin artıkları ile kurulan yeni partilerle birlikte 3.bir ittifakı kurarak siyaset mühendisliği yapmak.
  Çok büyük olasılık olarak 2.yol sebebiyle durum buraya geldi çünkü; şimdiki sistemde bir tarafta cumhur ittifakı diğer tarafta illet pardon millet ittifakı var .millet ittifakının ortağı İP in tabanında bu ittifağa dışardan destek olan HDP den oldukça rahatsız ki rahatsız olması çok doğal çünkü kuruluş ilkeleri milliyetçilik üzerine kuruldu. 

Burada yapılan siyasî mühendislik hesabına göre: İP partisi millet ittifakından  tamamen kopmak.Zaten tabanlarının büyük kısmı uyuşan CHP ve HDP millet ittifakının bileşenleri olmak akabinde İP partisinin öncülüğünde AK partinin artıklarlarından oluşan ufak partilerle ve muhafazakarların yüz karası, Saadetin Temel dedesiyle birlikte yeni bir milliyetçi muhafazakar ittifak kurup cumhur ittifakından oy tırtıklayıp cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura bırakmak. 2. Turda da Recep Tayyip ERDOĞAN 'ın karşısındaki adayda birleşmek.
 
Evet CHP İP ve HDP nin kafa kafa ya verip kurdukları plan bu dur. Lakin İP in müdiresinin hesap etmediği bir durum var : Bu ülkede kim siyasi mühendislik yapmışsa altında kalmıştır.
Hatırlarsanız  AK partinin başında Davutoğlan 'ın olduğu 7 haziran seçimlerinde Davutoğlan 'ın başarısızlığı yüzünden ilk kez Ak parti tek başına hükümeti kuramamış CHP de sırf AK partiye hükümet kurdurmamak için Sayın Devlet BAHÇELİ nin kapısını çalmış, Kılıçdaroglu  Devlet beye gel başbakan sen ol biz sana destek verelim HDP de dışardan destek versin demişti .Devlet bey de devlet adamlığını konuşturup biz HDP yi flu görüyoruz HDP nin içinde olduğu hiç bir yerde biz yokuz demiş ve CHP nin teklifini reddetmişti. Işte devlet adamlığı samimiyet vatan sevgisi budur.
Kendini milliyetçi parti olarak gören İP mensupları yıllarca demek ki Devlet beyin yanında hiç birşey öğrenememişler.Milliyetçilik yapıp HDP ile gizli ittifak kurmakla olmuyor bu işler 
Devlet Bey gibi açık samimi ve şeffaf olacaksınız ağznızdan çıkanlarla eylemleriniz birbiri ile tutarlı olacak. Biz milliyetçiyiz deyip yerel seçimlerde yaptığınız gibi HDP ile gizli ittifak kurmayacaksınız 

Tabi İP in derdi vatan millet vatandaş değil. Hepsinin tek derdi var Recep Tayyip ERDOĞAN sız bir ülke inşa etmek . Bizde burdan onlara sesleniyoruz 
BAŞARAMAYACAKSINIZ....





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corona ile Batı'nın İmtihanı

CHP ve DARBE