CORONA BİTTİ Mİ ?

Bugün yani 11.05.2020 de ülkemizde covid19 dan dolayı kısıtlanan hayatın normale dönmesi için ilk adım avm ve kuaförlerle birlikte atıldı.Berber ve kuaföreleri millet bir nebze anladı ama gel gör ki Avm ler neden açık hiç kimse anlam veremiyor. Kuaför ve berberlerin açılması her ne kadarda bir çok sorun doğuracak olsada elzem bir durum ama avmler için herhangi bir elzem durum şuan için yok. He bazılarınız derki ekonomi ile alakalı hükümet ekonominin zora girmesini istemiyor . İyide avm erde olan bütün mağazaların o ildeki işlek caddelerinde mağazaları zaten var örneğin birinin bir tişört e ihtiyacı varsa ,illa avm de ki marka mağazalardan alacaksa zaten aynı markanın mağazasını o ildeki en işlek caddeye gitsin bulur.Yani avmlerin açılmasının ekonomi ile alakalıda  olacağını zannetmiyorum .
Normalleşmenin  ilk adımlarını atan sadece bizim ülkemiz değil bu virüsten dolayı kan ağlayan bir çok avrupa ülkesinde de normalleşme çalışmaları var. Abd' de Trump hergün hayatın normale dönmesi için açıklama yapıyor. Ülkeleri yöneten hükümetler kendilerince haklılar çünkü bir ülkeyi ayakta tutan en büyük yegane şey ekonomi eğer seçimlerde ülke ekonomisi kötü ise o iktidarın tekrar kazanma şansı yok.İşte bu korku ; tüm dünyada hükümetleri çok düşündürüyor inşallah bu korkular devlet başkanlarını yanlış adım atmaya yönetmez.Bu salgında da biz tek başımıza değiliz biz ne kadar güzel önlem alsak ve ülkemizde hastalığı sıfırlarsakta bir tane başka ülkenin yanlış bir adımı tekrar dünyayı tehdit edecektir.Çünkü bu hastalık tüm dünyaya da 1 kişiden yayılmadı mı?
 Onun içindir ki ülkelerin normalleşmesi  dünya sağlık örgütü öncülüğünde atılacak adımlarla atılmalıdır. Çünkü bu kriz bireysel değil tüm insanlığın ortak sorunudur.
Kendi ülkemizden de hatırlayacak olursak ülkemizde ilk vakaların açıklandığı günden sonra hayatı kısıtlayan birçok kararlar peşpeşe gelmişti. Günlük vaka sayılarımız 30 40 lı rakamlarda hayat tamamen kısıtlanmıştı. Bugün  itibari normalleşme   yavaş yavaş başlıyor  lakin  dünkü vaka sayısı 1542 kişi!!! 
Vaka sayısı olarak pik yapmış olabiliriz bariz bir şekilde vaka sayılarımızda düşüş olabilir,salgın kontrol altına alınmış olabilir ama hala günlük vakalarımız var ve hala risk yüksek ve tekrar söylüyorum; en en en önemlisi salgının tüm dünya ya bir kişiden bir noktadan bulaşması.....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corona ile Batı'nın İmtihanı

CHP ve DARBE

HDP ve İŞBİRLİKÇİLERİ