Türkiye'nin Corona ile İmtihani

Lafı hiç evelemeye gevelemeye gerek yok  bu baş belası virüs ile mücadalede, dünya'da en başarılı ülkelerden birisi Türkiye olmuştur.Cumhur-u REİS'in önderliğinde evelallah bu işinde üstesinden gelmiştir.
Bazı kesimlerin hevesle beklediği durum çok şükür bizde olmadı. Bakmayın açık açık söylemiyorlar ama bizimde italya ,ispanya gibi olmamızı hatta daha beter olmamızı isteyen kesimler vardı.Her zaman yaptıkları gibi burdanda hükümetimizin zarar görmesini beklediler. Çok şükür ki başkanımızın liderliğinde sağlık bakanlığımız bu konunun üstesinden geldi. 
Dünyaya medeniyet diye yutturulan Avrupa ülkeleri ve ABD'nin gözle görülmeyen bir virüs karşısında bile ne kadar çaresiz kaldığını tüm dünya gördü,vatandaşına maske tedarik etmeyi bırak; yoğun bakımda yatan hastalarına solunum cihazı bulamadı! hastalarına hastanede yatacak yer bulamadı. Avrupada ve Amerika'da  herkesin evine tuvalet kağıdı stokladığını televizyonlarda hayretle izledik.
Ama ülkemiz gelişmiş denilen ülkelere nazaran çok daha başarılı oldu ne gıda ne temizlik ne sağlık malzemesi  ne solunum cihazında nede hastane konusunda en ufak sıkıntıya düşmedi hatta zorda olan gelişmiş!! Ülkelere askeri kargo uçaklara ile dünya kadar sağlık malzemesi  ücretsiz göndererek ne kadar büyük bir ülke olduğumuzu tüm dünyaya göstermiş oldu.  
İçimizdeki nasipsizlerden bu kadar başarı karşısında hükümetimize  bir övgü veya teşekkür elbette beklemiyorduk ama karalamada beklemiyorduk. Dünyanın dört bir tarafına sağlık malzemesi gönderdik ama içimizdeki  nasipsizler buna burun kıvırıp ingiltere' ye gönderilen malzemelerin kalitesiz olduğu yaygarasını başlattılar ama allahın izniyle o yalanlarında ellerinde patladı 
Eğer bu süreçte ülkemizde Recep Tayyip Erdoğan faktörü olmasaydı allah korusun halimiz kesinlikle İtalya' dan İspanya'dan Amerika'dan daha kötü olacaktı,çünkü kararlar hızlı alınamayacak önlemler bir an önce hayata geçirilemeyekti. Alınacak her karar bürokrasi denilen illete takılacak ve bu süreçte de virüs ülkeyi tamamiyle teslim alacaktı.
Şuan dünyanın en iyi sağlık sisitemi kesinlikle türkiyededir.
Bunu kafadan sallamıyorum sayısal veriler ortada nüfusa göre hastane yatak sayısı ve yoğun bakım ünitesi dünyada en çok bizde ,hastanelerin kalitesi zaten ortada şehir hastanelerimiz zaten otel konforunda ve en önemlisi arkada kimseyi bırakmıyor sağlıkta; zengin fakir ayrımı yapmıyor herkese en iyi şartlarda hizmet ediyor.
Ülkemizin bu salgında eski SSK  hastaneleri döneminde yakalandığını hayal edilebiliyor musunuz!! Ülke resmen kontak kapatma,kepenk indirme durumuna gelirdi.
Çok şükür ki 18 yılda REİS 'ın öncülüğünde sağlık sistemimiz ilmek ilmek işlenerek bu halini aldı. Ne demiş atalarımız ;
İş bilenin Kılıç kuşağının....

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Corona ile Batı'nın İmtihanı

CHP ve DARBE

HDP ve İŞBİRLİKÇİLERİ